"קיימת 'שליטה טובה' ו-'שליטה גרועה'. ההבדל ביניהן הוא ודאות לעומת חוסר ודאות. שליטה טובה היא ודאית, החלטית, ניתנת לחיזוי. שליטה גרועה היא לא ודאית, משתנה ולא ניתנת לחיזוי. עם שליטה טובה, אדם יכול להרגיש בטוח. עם שליטה גרועה, אדם אף פעם לא ירגיש בטוח".
- ל. רון האברד, מתוך הספר 'בעיות העבודה'.
הבן שלי הגיע מצוברח היום מבית הספר. ניסיתי לברר איתו מה קרה, אבל בתגובה הוא רק הזעיף את פניו.
אחרי שעתיים בערך, הוא הסכים סוף סוף לספר לי. "המורה החדשה שלנו! אני שונא אותה! היא לא יודעת מה היא רוצה מאיתנו! כל הזמן נותנת לנו הוראות והוראות, נמאס לי ממנה!"
"מה זאת אומרת הוראות והוראות?" שאלתי אותו.
"למשל, היא אמרה לנו לפתוח את החוברת בעמוד 5, ואז לפני שהספקנו לעשות את זה, אמרה שיש בוחן פתע. אחרי זה היא אספה את הדפים ואמרה שנתחיל להעתיק מהלוח, ואז פתאום השרת נכנס ואמר שצריכים לעשות הברקה לרצפה, אז היא העבירה אותנו לכיתה המקבילה, ושוב אמרה שנפתח את החוברת בעמוד 5! היא מעצבנת!" הוא הסתכל עלי בעיניים מתוסכלות.
ידעתי מה אני צריכה לעשות. למחרת ניגשתי לבית הספר. הסברתי למורה החדשה את הנתון הפשוט של שליטה טובה ושליטה גרועה. התלמידים צריכים להרגיש שהם יודעים מה עומד לקרות איתם. שאם היא אומרת שהם צריכים לפתוח את החוברת בעמוד 5, כדאי, למען הסדר הטוב, לקרוא אחר כך את עמוד 5. ושאם הם צריכים להעתיק מהלוח והשרת נכנס ומבקש שיעברו לכיתה אחרת, היא צריכה לכל הפחות לתת להם לסיים להעתיק.
המורה קצת הסמיקה, ראו שהיא חדשה בתחום. אבל נתתי לה להרגיש שזה ממש בסדר.
באותו היום הוא חזר הרבה יותר רגוע. "אימא!" הכריז. "היא נרגעה קצת. ממש כאילו זאת מורה אחרת לגמרי!"
ואני חייכתי לי בשקט.
בפעם הבאה שאתם מרגישים שמפעילים עליכם שליטה גרועה, נסו להשתמש בנתון הזה. זה בהחלט יכול להגביר את תחושת הביטחון והוודאות שלכם.
בהצלחה!
טיפ זה לקוח מתוך הקורס 'יעילות אישית', המבוסס על הספר 'בעיות העבודה'.
את הקורס אפשר ללמוד במרכז לסיינטולוגיה ישראל.
נשמח לשמוע פידבקים על יישום הטיפ. - לחץ כאן להשארת פידבק