"...'שמור על שקט ליד אנשים חסרי הכרה או אנשים בהכרה חלקית'. (הסיבה לכך כלולה בספר דיאנטיקה: המדע המודרני של בריאות הנפש') ... כשאנחנו נתקלים בחוסר הכרה או בהכרה חלקית – כמו ברגעים מיד אחרי הפציעה של ילד, תאונת דרכים, ניתוח – אנחנו שומרים על שקט.... אילו אימהות ואבות היו יודעים על האיסור הזה והיו נוהגים לפיו, הם היו חוסכים מעצמם הרבה מאוד אי-שקט נפשי בשלב מאוחר יותר אצל הילד. ... לא משנה עד כמה עמוק חוסר ההכרה שלו עשוי להיראות, משהו תמיד מתעד."
- ל. רון האברד, מתוך הספר "דיאנטיקה 55!"
כשהבת שלי נופלת ומקבלת מכה אנחנו תמיד דואגים להיות בשקט לכמה רגעים, עד שאנחנו רואים שהיא יוצאת מזה. מי שלמד את הספר 'דיאנטיקה: המדע המודרני של בריאות הנפש', יודע שלמילים הנאמרות במצבים האלה יש השלכות שיכולות להיות הרסניות. אז אנחנו שקטים לכמה רגעים.
ההתאוששות שלה מהמקרים האלה, אגב, היא מאוד מהירה. לפעמים אנחנו עושים סיוע קטן (ראו את הטיפים בהמשך), אבל תמיד היא יוצאת מזה מהר מאוד ורצה להמשיך לשחק או לצייר או מה שלא יהיה שהיא בדיוק עשתה.
נסו את זה ותראו שבטווח הארוך בני הבית הרבה יותר רגועים (זה תקף גם למבוגרים, כמובן...).
טיפ זה מבוסס על הספר 'דיאנטיקה 55!' ועל הספר 'דיאנטיקה: המדע המודרני של בריאות הנפש', אותם אפשר לרכוש וללמוד במרכז לסיינטולוגיה ישראל. נשמח לשמוע פידבקים על יישום הטיפ.